Pages

Subscribe:

Pagini

categ

100 de zile de 8 Martie!








În urmă cu 100 de ani, Clara Zetkin (n.1857- d.1933) a propus ziua de 8 Martie ca zi internaţională dedicată femeilor. Însă ziua de 8 martie este o zi cu implicaţii istorice şi politice. În acea perioadă, femeile din Germania, Austria, Danemarca, Rusia etc organizau marşuri pentru a promova drepturile femeii în lume. Pe 8 martie 1917, sute de femei din Rusia au condus ample demonstraţii pe străzile din Sankt Petersburg, cerând pâine şi pace.


Clara Zetkin, militantă revoluţionară din Wiederau, Saxonia, fondatoarea Partidului Comunist German, lupta pentru egalitate de şanse şi de vot a femeilor.

Probabil că mulţi întrebă de ce tocmai ziua de 8 Martie?

Pornind de la originea evreică a Clarei Zetkin, se presupune că a propus ziua de 8 martie pentru că s-a gândit la sărbatoarea Purim în care se comemorează anual un cumplit masacru cu 75.000 de morţi asupra iudeilor aflaţi în exil. Personajul-cheie al evenimentului este o femeie pe nume Estera, devenită simbolul biblic al eroismului feminin evreiesc. Esterei îi este închinată cea mai veselă sărbătoare a evreilor - Sărbatoarea Purim. Această sărbatoare nu are o dată fixă şi e posibil ca în anul în care a luat fiinţă Ziua Internaţională a Femeii, Purimul să fi coincis cu ziua de 8 Martie. Aşadar ziua de 8 Martie este o zi de slăvire a Femeii-Lider - pe Estera.


Vis-a-vis de Clara Zetkin, răutăcioşii, cârcotaşii, misoginii şi alte specii din zilele noastre, au afirmat că Sărbătoarea de 8 Martie este o sărbătoare comunistă şi pentru aceştia însemnătatea zilei de astăzi nu are nicio valoare. Să înţeleg din asta că dacă vrei să fii democrat(ă), "sărbătoarea comunistă" te împiedică să faci o bucurie unei persoane de sex feminin?

Aud de multe ori replica : "nu trebuie să aştepţi o zi anume ca să îi oferi flori unei femei" şi sincer mă enerveză la culme. Dar cum să nu fie aşa, cum să nu aştepţi? Femeile tânjesc după cadouri şi după complimente, chiar dacă nu recunosc acest fapt. Şi este dreptul lor să fie aşa, mai ales pentru cele care nu au avut noroc de un partener de viaţă romantic şi sensibil la dorinţele lor. Poate aşa îşi mai amintesc şi ei şi mă refer strict doar la cei care "se fac că plouă" să facă măcar o dată în an un gest frumos.

Aşa că Doamnelor şi Domnişoarelor, ziua voastră să vă găsească frumoase şi pregătite să primiţi cele mai frumoase cadouri şi să vi se accepte cele mai sofisticate dorinţe. Vorba lui Matthew Prior: "Be to her virtues very kind, Be to her faults a little blind!"

La Mulţi Ani tuturor reprezentantelor sexului frumos!

Real SEX Over Internet

Bucura-te de fiorul de a-ți lasă iubitul sa preia controlul! Achiziționează acum VibraToy și trăiește împreuna cu partenerul tău o experiență de neuitat! Lovense Internet Enabled Sex Toys