Pages

Subscribe:

Pagini

categ

Twilight - dragoste eternă


Am citit pe nerăsuflate, toate volumele din seria Twilight, patru la număr şi anume: Twilight, New Moon, Eclipse şi Breaking Down scrisă de Stephenie Meyer, o poveste de dragoste fascinantă între adolescenta Bella Swan şi vampirul Edward Cullen. Cum romanul, a avut un mare succes la public, peste 42 de milioane de exemplare vândute, era normal ca cineva să se gândească să-l şi ecranizeze. Citind romanul şi apoi văzând filmele 1 şi 2, părerea mea e: "cartea bate filmul"!

Pentru cine nu a aflat încă, Twilight este o poveste inedită cu vampiri şi vârcolaci care ajung până la urmă să facă un pact şi să trăiască în perfectă simbioză, scopul lor comun fiind protejarea oamenilor din acea regiune şi nu numai.

Un roman atipic de "paşnic", având în vedere personajele periculoase care se perindă prin lumea imaginară a lui Stephenie Meyer. E un altfel de roman cu vampiri şi vârcolaci, un roman în care este promovată dragostea care durează şi după moarte, sacrificiul suprem pentru dragostea eternă.

Bella Swan e o adolescentă, aparent banală, venită din însoritul Seattle să locuiască la tatăl său într-un orăşel veşnic înnorat şi ploios din Washington (Forks), un orăşel perfect pentru o familie de vampiri. După o serie de întâmplări care au loc în prejma liceului, ea îşi întâlneşte dragostea nemuritoare, în chipul vampirului Edward Cullen . Toate bune şi frumoase până într-o zi când Eduard, nu mai suportă să o expună pericolului de a fi omorâtă (dacă veţi citi, veţi afla voi de ce, în volumul New Moon) şi hotărăşte s-o părăsească pe Bella. Vârcolacul Jacob Black devine prietenul ei cel mai bun, confidentul şi "umărul ei de plâns" după despărţirea de Eduard. El este "soarele" ei, fără de care viaţa ei nu ar mai avea sens. După reîntoarcerea lui Edward, Bella are de luat o decizie foarte grea. Ea de asemeni îl iubeşte şi pe Jacob (vezi Eclipse).

Ameninţările iminente aduse Bellei cât şi locuitorilor oraşului din partea altor vampiri însetaţi de sânge şi orbiţi de patima răzbunării, fac ca vampirul Edward şi vârcolacul Jacob să creeze o alianţă indistructibilă. Dragostea amândurora pentru Bella, fac un pretext în a salva vieţile celor dragi.

Bella îşi decide soarta! Existenţa şi acţiunile ei, vor face fericiţi pe Edward, cât şi pe Jacob (veţi afla cum, în volumul Breaking Down).

Intrigă şi mister, pasiune şi răsturnări de situaţie, un roman inedit pe care îl recomand din toată inima. Sigur o să vă cucerească, deoarece e genul de carte, de care, dacă ai apucat să citeşti primele pagini, nu-l mai laşi din mană până nu-l termini.

Te vei îndrăgosti de personaje, vei suferi o data cu ele, vei urî, vei plânge, vei lupta şi vei învinge, te vei bucura şi îţi vei dori ca povestea lor să nu se mai termine niciodată.







4 opinii:

  1. ...povestea e destul de bună , dar actorii lasă mult de dorit...nu mi-a făcut o impresie prea bună seria

    RăspundețiȘtergere
  2. Cum ziceam, cartea bate filmul. Sperăm ca ecranizarea Eclipsei sa lase o impresie mai buna. Succesul depinde noul regizor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Din serie mi-au placut extrem de mult Twilight si Breaking Down. Si celelalte merg dar aceste volume sunt favoritele mele :)
    Intotdeauna cartea e mai buna decat filmul si e normal sa fie asa :) Citind vezi lucrurile in felul tau, in film vezi viziunea regizorului / scenaristului... Nu cred ca am gasit pana acum un film sa imi placa mai mult decat cartea dupa care e facut.
    Oricum, as revedea oricand Twilight :) New Moon mai putin... Astept Eclipse

    RăspundețiȘtergere
  4. You're plain and shallow.

    RăspundețiȘtergere

Comentaţi, deci existaţi!

Real SEX Over Internet

Bucura-te de fiorul de a-ți lasă iubitul sa preia controlul! Achiziționează acum VibraToy și trăiește împreuna cu partenerul tău o experiență de neuitat! Lovense Internet Enabled Sex Toys