Pages

Subscribe:

Pagini

categ

Ziua Copilului


Astăzi poate vom reuşi să ne îndreptăm atenţia mai mult ca oricând asupra copiilor pentru că este o zi deosebită. Concediaţi-vă bonele pentru o zi şi sărbătoriţi impreună cu odraselele dumneavoastă care au vârsta sub 18 ani (conform legii, până la 18 ani te numeşti copil), Ziua Internaţională a Copilului.

Dacă vă intrebaţi cine şi de ce a născocit sărbătoarea de astăzi, aflaţi că e o poveste veche tocmai din 1925 când s-a înfiinţat la Geneva, Conferinţa Mondială pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor, la care au fost prezenţi 54 de reprezentanţi din diferite ţări şi au adoptat Declaraţia pentru Protecţia Copilului. Se pare că turcii au fost înaintea tuturor, ei sărbătorind Ziua Copiilor încă din anul 1920, dar pe 23 aprilie.

În anul 1954 Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea faptul că fiecare Stat să dispună de o zi la aşa-numita „Ziua copilului”. 

Şi copilaşii gălăţeni vor avea parte de petrecere. Astăzi în Grădina Publică, la ora 16 va fi arborat steagul Zilei de 1 Iunie, va avea loc parada personajelor de poveste, va fi un spectacol oferit de centrul Cultural "Dunărea de jos" şi grădiniţele din judeţ, precum şi un concurs organizat în colaborare cu Direcţia judeţeană de Sport.

De asemenea, actorii Teatrului de Păpuşi Gulliver vor fi şi ei prezenţi la manifestările organizate de 1 iunie, iar un grup de 25 de voluntari din liceele gălăţene vor contribui şi ei la buna desfăşurare a evenimentului organizat în Grădina Publică. Dacă şi vremea va ţine cu noi, înseamnă că astăzi va fi o zi perfectă. 

La Mulţi Ani tuturor copiilor, dar şi celor care nu şi-au pierdut spiritul tânăr o dată cu trecera timpului. Până la urmă, indiferent ce vârstă avem, pentru părinţii noştri, tot copii suntem aşa că La Mulţi Ani tuturor!!!

0 opinii:

Trimiteți un comentariu

Comentaţi, deci existaţi!

Real SEX Over Internet

Bucura-te de fiorul de a-ți lasă iubitul sa preia controlul! Achiziționează acum VibraToy și trăiește împreuna cu partenerul tău o experiență de neuitat! Lovense Internet Enabled Sex Toys