Pages

Subscribe:

Pagini

categ

Ziua Florilor





În această duminică, creştinii ortodocşi sărbătoresc Floriile, ziua în care Iisus Hristos a intrat în Ierusalim.

Duminica Floriilor este precedată de sâmbăta lui Lazăr. În această zi, Mântuitorul Isus Hrisos îl învie pe Lazăr, la patru zile de la moarte. După această minune, mulţimile strânse la porţile cetăţii l-au întâmpinat cu flori şi l-au aclamat pe Mântuitorul, la intrarea în Ierusalim.

De Florii, atenţia comunităţii tradiţionale era îndreptată, pe lângă sărbătoarea religioasă, către renaşterea vegetaţiei, venirea primăverii.

Denumirea populară a sărbătorii vine de la zeiţa romană a florilor, Flora, peste care creştinii au suprapus sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim.

Ierusalimul a fost pentru poporul iudeu centrul spiritual. Aflaţi sub robie romană, iudeii aşteptau cu nerăbdare venirea unui eliberator. De aceea, Intrarea lui Iisus în Ierusalim a fost văzută ca o şansă de eliberare.

Tot în această zi, arabii aprind candele, împodobite cu flori, pe care le pun printre frunze de palmier, iar grecii împletesc cruci din tulpini. La popoarele slave este obiceiul ca cei apropiaţi să îşi dăruiască astăzi, ramuri de salcie.

(Sursa mea de inspiraţie: www.mediafax.ro)

Aşadar să sărbătorim şi noi astăzi, aşa cum se cuvine, cu peşte, vin şi cu prietenii ori familia. Să uităm un pic de criză şi să ignorăm vremea capricioasă de afară, încălzindu-ne, dăruind urări şi îmbrăţişări reale sau virtuale, celor care poartă astăzi nume de floare :)

 La Mulţi Ani!









1 opinii:

Comentaţi, deci existaţi!

Real SEX Over Internet

Bucura-te de fiorul de a-ți lasă iubitul sa preia controlul! Achiziționează acum VibraToy și trăiește împreuna cu partenerul tău o experiență de neuitat! Lovense Internet Enabled Sex Toys