Pages

Subscribe:

Pagini

categ

Muzeul Figurinelor de Ceară Madame Tussauds

Madame Tussauds

Din pasiunea mea pentru călătorie, am văzut multe lucruri, la care nici nu visam să le văd vreodată - Madame Tussauds renumitul Muzeu al figurinelor de ceară din Londra. Așa cum visurile te năpădesc în plină zi și cazi în reveria dulce a dorințelor împlinite, așa și ceara își transformă moliciunea gălbuie și catifelată, în chipurile personalităților din istorie ori contemporane.
 Marile iubiri care mi-au tulburat adolescența, s-au întruchipat în figurine de ceară și s-au topit în brațele mele, în visul meu aproape tangibil, în timp ce mă plimbam extaziată printre ele... Cred că e timpul să mă trezesc, astfel o să rămân bine "ancorată" între vis și realitate.
Exponatele de ceară au avut un mare succes, încât managerii muzeului au creat numeroase filiale și în alte orașe importante din lume precum: Amsterdam, Bangkok, Berlin, Hollywood, Hong Kong, Las Vegas, New York, Shanghai, Washington și Viena.
Muzeul a fost fondat de sculptorița în ceară, Marie Tussaud (1761–1850). Prima creație a Mariei a fost în 1777, întruchipându-l pe Voltaire. Au urmat figurile lui Jean-Jacques Rousseau și Benjamin Franklin. În timpul Revoluției Franceze, ea a modelat figurile victimelor represaliilor din acea perioadă. Muzeul Madame Tussauds este o atracție turistica foarte importantă în Londra, acolo fiind sculpturi ale familiei regale, staruri de cinema, staruri sportive, personalități din lumea modei, intelectuali, staruri din muzică, lideri mondiali, dar și figuri ale criminalilor celebri din istorie.

Nu întâmplător am înșirat lista orașelor în care se află muzeul. Oriunde te-ai afla, în Asia, America sau Europa, nu ezita să-ți întâmpini idolii la care ai visat să-i atingi măcar o dată în viață.
Postez în continuare o parte din figurinele expuse.


3 opinii:

  1. Impresionant. Unele zici ca sunt adevarate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, impresionante si cu siguranta mult mai frumoase in realitate. Mi-as fi dorit sa postez mai mult poze, dar din cauza aglomeratiei de oameni (imbulzeala mare) din muzeu, multe dintre fotografii au avut calitate indoielnica. Era imposibil sa nu fii atins de cineva in timp ce trecea pe langa tine. Nu s-a tinut cont de faptul ca numarul de vizitatori era prea mare, aspect care m-a dezamagit putin. Probabil am nimerit o zi foarte aglomerata.

    RăspundețiȘtergere

Comentaţi, deci existaţi!

Real SEX Over Internet

Bucura-te de fiorul de a-ți lasă iubitul sa preia controlul! Achiziționează acum VibraToy și trăiește împreuna cu partenerul tău o experiență de neuitat! Lovense Internet Enabled Sex Toys